torstai 19. syyskuuta 2013

"European Union"

No johan on, meidän koulussa on baari! Ei varmaan mikään ihmeellinen asia muille täällä asuville, mutta oman huomioni se kiinnitti heti.

Ensimmäisen maanantaiaamun infotilaisuus vaihto-oppilaille osoittautui hyvin turhaksi tilaisuudeksi. Ainoa hyödyllinen seikka siinä oli se, että satuin istumaan ihanan bulgarialaisen naisen viereen ja kas vain, uusia tuttavuuksia alkoi ilmestyä pitkin päivää. En ole ikinä ystävystynyt näin nopeasti ja näin monen kanssa. Hyvin nopeasti meille muodostui eräänlainen ryhmä, jota nyt kutsutaan European Unioniksi. Ihan parasta porukkaa. Kaikki ollaan vaihto-oppilaita ja hyvin samanlaisissa elämäntilanteissa, joten sovitaan hyvin yhteen - kuin palapelin palaset.

Seuraelämän puolella alkoi siis heti mennä hyvin. Itseasiassa ensimmäinen viikko oli hiukan liiankin vauhdikas, sillä Lontoon viileissä sateissa olin saanut itselleni pirullisen flunssan, joka ei ollut aikeissa luovuttaa. En siis tosiaan onnistunut korjaamaan monien ihmisten ennakkokäsitystä suomalaisista hiljaisina ihmisinä - ääntä minusta ei nimittäin välillä lähtenyt pihaustakaan. Minulla oli myös kova hoppu parantua, sillä viikonlopuksi oli tiedossa kaikenlaista mukavaa.

Opiskeluelämä ei lähtenyt käyntiin ihan yhtä vauhdikkaasti. Leeds Metropolitan University ei ole kovinkaan järjestelmällinen oppilaitos. Olen saanut viestejä, joiden mukaan en ole edes saapunut maahan vielä, kaikkien lukujärjestykset ovat olleet sekaisin.. Nämä ovat kuitenkin pieniä murheita verrattuna niihin, joita olen kuullut muiden ihmisten käyvän läpi tänne saapuessa. Olin itsekin kyllä ällikällä lyöty, kun pari päivää sitten tapasin ensimmäisen kerran herran, joka vastaa koulutusohjelmastani täällä. Kuvittelin tulleeni tänne opiskelemaan muotisuunnittelua, mutta kun herra vihdoin saapui (tunnin myöhässä) tapaamiseen, hän löi pöytään teollisen muotoilun lukujärjestyksen. Selvisi, ettei koko yliopistossa juuri nyt ole vaatetussuunnittelun linjaa, mutta hei, onhan teollinen muotoilu melkein sama asia! (Tai sitten ei.) Opettajat ovat kuitenkin hyvin mukavia ja ovat sitä mieltä, että pystyn ottamaan projekteihin vaatesuunnittelun näkökulman, kunhan vain käytän luovuutta. Haaste otettu vastaan.

Broadcasting Tower, The Leeds School of Art, Architecture & Design


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti