torstai 19. syyskuuta 2013

Sugar sugar

Sunnuntaiaamu oli kuin suoraan televisiosarjasta tai elokuvasta. Saavuin taksilla Sugarwell Court-asuntolalle (jälleen kerran taksikuski kirosi matkalaukkuani) ja kohtasin valtavan määrän nuoria, jotka vanhempiensa ja ystäviensä kanssa purkivat muuttokuormia sisätiloihin ja puhkuivat intoa. Itse pyysin turvamiehen kuljettamaan matkatavarani (kuin mikäkin diiva) ja kävelin sisään toimistoon avaintenluovutustiskille. Kohtasin heti kättelyssä uusiin opsikelijoihin kohdistuvan tyrkytysaallon, kun joka suunnasta tarjottiin pitsakuponkeja, avaimenperiä ja lippuja ties minne hulinoihin. "You've got to buy this!". Kohtasin myös ensimmäistä kertaa hanakalan tilanteen englannin kielen kanssa, kun avaimista vastaava nainen puhui niin erikoisella aksentilla, etten millään meinannut tajuta puhuiko hän hiustenkuivaajasta vai murtohälyttimistä. Ystävällisten ihmisten avulla pääsin kuitenkin lopulta omaan asuntooni ja huoneeseeni. Ja ah, kuinka ihanan kammottava se onkaan!

En tosiaan olettanut majoittuvani mihinkään hienostohotelliin. Kilometrien päässä keskustasta sijaitseva ällöttävän keltaisella maalattu ja vihreällä kokolattiamatolla varustettu huone ilman minkäänlaista äänieristystä oli juuri se, mitä halusinkin. Eihän oikeata brittiopiskelukokemusta voi saada ilman tätä! Itse asiassa olin positiivisesti yllättynyt siitä, että huoneesta löytyy oma lavuaari ja huonekalut olivat suhteellisen hyvässä kunnossa. Säilytystilaakin on rutkasti, joten mitään valittamista ei ole!

Hyvin pian huomasin kuitenkin, että parasta asunnossa ei ole suhteellisen ehjä yöpöytä vaan ne ihmiset, jotka tänne kanssani majoittuivat! Olen saanut todella hyvän ystävän naapurihuoneen asukkaasta, mutta muidenkin kanssa tulen loistavasti toimeen. Tänäkin aamuna nigerialainen kämppikseni urhoollisesti pakotti minut ulos asunnosta kello seitsemältä aamulla, koska hän luuli yläkerrassa olevan tulipalo (yritin kyllä selittää hänelle, että nämä aikaiset harjoituspalohälytykset ovat vain joku asuntolan henkilökunnan oma sairas leikki krapulaisten nuorten kiusaamiseksi. Mutta mikäs siinä ulkona seistessä pyjama päällä ja hiukset pystyssä).

Sugarwell Court. Lähde: Wikipedia

Ensimmäinen iltani Sugarwell Courtissa huipentui siihen, kun uusi ystäväni pyysi minut mukaansa keskustaan syömään hänen ystäviensä kanssa. Jo heti ensimmäisenä iltana tapasin siis paljon uusia ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti