maanantai 23. syyskuuta 2013

Freshers Fortnight

Suomessa juhlitaan ensimmäisen vuoden opiskelijoita fuksiaisilla, jotka sisältävät paljon alkoholia, hullunkurista teemapukeutumista, paikasta toiseen juoksemista, fuksien nöyryyttämistä ja rankkaa juhlimista - yhen illan ajan. Sitten siirrytään jo suomalaisten rakastamaan arkeen. Englannissa yksi ilta ei riitä tähän kaikkeen. Koulu, opiskelijajärjestöt, kaikki viralliset oppaat ja muut oppilaat pitävät huolen, että jokainen ensimmäisen vuoden opiskelija tietää missä olla joka ilta kahden ensimmäisen viikon ajan. Joka ilta tärkeintä on juhliminen ja alkoholi. Koululla täytyy käydä toki näyttäytymässä, ehkä jopa kaksi kertaa noiden kahden viikon aikana. Järjestetään oppilaille tapahtumia päiväaikaankin, mutta niissäkin pidetään huoli illan juhlien promoamisesta.Tärkeintähän on uusien ihmisten tapaaminen (ja alkoholi)!

Mähän en itseasiassa ensimmäisen vuoden opiskelija olekaan, mutta kyllä vaihtareitakin kannustetaan osallistumaan kaikkeen mitä tarjolla on. Kuulin juuri eräästä vaihtarista, joka onnistui ensimmäisen kahden viikon aikana käyttämään yli tonnin verran rahaa juhlimiseen. Tokihan kaiken pitäisi olla kovin halpaa opiskelijoille, varsinkin vasta aloittaneille, mutta sanoisin, että nämä kaksi viikkoa ovat olleet paikalliselle muutenkin rankalle yöelämälle hyvin tuottoisat. Ja aloittelujuhlathan ovat yleensä yliopiston omassa baarissa, joten jos et koulun omana oppilaana maksa jo tarpeeksi lukukausimaksuja, niin voithan tukea kouluasi näinkin.

Itsehän olen niin vanha ja tylsä, etten ottanut iloa irti ihan jokaisesta tilaisuudesta. Kävin itseasiassa ainoastaan supersankarijuhlissa ensimmäisellä viikolla. Sen jälkeen olen lähinnä viettänyt iltani käymällä kavereiden kanssa syömässä tai jonkun kämpillä muuten vain rupattelemassa. Omia juhlia ollaan myös järkätty kämppikseni kanssa, joten ei tässä nyt ihan vanhoja kurppia vielä olla! Olen toki käynyt nimenomaan vaihto-oppilaille järjestetyissä juhlissa, koska niissä saa aina paljon ilmaista ruokaa (asiat tärkeysjärjestykseen!).

Omat suosikkitapahtumani freshers fortnight-kalenterista ovat siis olleet päiväaikaan järjestetyt retket, myyjäiset ja vaihto-oppilaiden pippalot. Jos olisin silloin pari vuotta sitten aloittanut opintoni tällaisessä paikassa, missä joka suunnasta kannustetaan juhlimaan ja juomaan, olisin ollut menetetty tapaus jo aikoja sitten. Enää tällainen toiminta ei saa minua innostumaan, varsinkaan koska en luota Leedsiin yöaikaan. Ihana kaupunki päivällä, pelottava yöllä. Joten humalassa könyäminen ei ole jotain sellaista, mitä haluaisin harrastaa täällä.

Nyt freshers fortnight on kuitenkin ohi, tämä on ensimmäinen päivä normaalia arkea täällä. Tosin olen kuullut, että ensimmäisen vuoden opiskelijoille koko vuosi on pelkkää juhlaa ja "uusiin ihmisiin tutustumista". Itse lähden nyt istumaan koulun penkille, mutta ensin pari kuvaa viime viikkojen illanvietoista (lisää tulee varmaan jossain vaiheessa, kunhan saan selville kenen kamera on ollut käytössä milloinkin ja kenellä kaikki kuvat ovat).

International Welcome Party

Synttärijuhlat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti